ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pakistan: Fostul preşedinte Navaz Sharif are interdicţie pe viaţă la activităţi politice

14:50 | 13.04.2018 Categorie: Externe

Islamabad, 13 apr. /MOLDPRES/. Fostul preşedinte pakistanez Nawaz Sharif a fost îndepărtat pentru totdeauna din viaţa politică a ţării sale printr-o decizie a Curţii Supreme de la Islamabad, informează vineri AGERPRES și MOLDPRES, citând dpa și Reuters.

Destituit în luna iulie de aceeaşi instanţă, Nawaz Sharif a fost judecat în noiembrie pentru implicarea sa într-un caz de corupţie.

Ancheta împotriva sa a fost iniţiată în urma dezvăluirilor în cazul 'Panama Papers' din 2016, vizând în special proprietăţile familiei sale din Londra. În consecinţă, el a fost constrâns să se retragă din funcţia de premier şi să depună mandatul de deputat de Lahore.

Niciunul din cei 15 premieri care au condus Pakistanul de-a lungul celor 70 de ani de istorie turbulentă a ţării nu a reuşit să-şi ducă până la capăt mandatul de cinci ani. Sharif însuşi a fost forţat de trei ori să îşi părăsească postul: prima dată din cauza unui scandal de corupţie, a doua oară în urma unei lovituri de stat şi a treia oară după hotărârea Curţii Supreme.

(Editor L. Alcază)

img18003020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!