ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 150 de edituri din nouă țări vor participa la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret

15:19 | 13.04.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Circa 150 de edituri din R. Moldova, România, Franța, China, Germania, Lituania, Polonia, Rusia și Ucraina vor participa la cea de-a XXII-a ediție a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, care se va desfășura în perioada 19-22 aprilie la Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO din capitală, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul adjunct al Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, Eugenia Bejan, a menționat că Salonul oferă diverse posibilităţi vizitatorilor de a cunoaşte mai multe edituri din ţară şi de peste hotare, de a afla despre noi titluri importante de carte, de a participa la discuţii şi întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creaţie, concursuri, întruniri profesionale, precum și de a procura cărți la preţuri reduse.

Potrivit sursei citate, Cartea-supriză, oferită gratuit copiilor–vizitatori ai Salonului, va fi în acest an cea intitulată „Poezii mici de crescut mare” de Vasile Romanciuc, ilustrată de Victoria Rață. Cartea va ajunge în 15000 de familii. Pe parcursul celor patru zile, în cadrul Salonului vor fi lansate circa 80 de titluri de carte. Lansările se vor desfăşura în Pavilionul 3 al Centrului Moldexpo, la liceele „Prometeu-Prim”, „Nikolai Gogol”, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, Biblioteca Publică „Transilvania” și Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu” din Chişinău.

Pe lângă standurile editurilor și distribuitorilor de carte, vor putea fi vizitate mai multe expoziții: expoziţia vizuală „Centenarul Unirii Basarabiei cu Țara” a Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, expoziția de artă „Din străbuni am moștenit” a copiilor de la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO” și expoziția „Cărțile adună prietenii”, care va include cărțile scriitorilor din România, Lituania, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan, invitați la Salon.

Evenimentul este organizat de secția națională a Republicii Moldova a Consiliului Internațional al Cărții pentru Copii și Tineret, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă”,  Uniunea Editorilor din R. Moldova, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Primăria Municipiului Chișinău, Comisia Națională pentru UNESCO a R. Moldova și alte instituții de cultură.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)