ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiţiei

16:17 | 13.04.2018 Categorie: Comunicate

Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova s-a întâlnit cu Ministrul Justiţiei al Ucrainei

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul Justiţiei al Ucrainei, Pavlo Petrenko. Oficialii au discutat despre oportunitățile de cooperare bilaterală și regională în contextul Parteneriatului Estic și procesului de integrare europeană.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ce țin de reforma sistemului judiciar și evoluțiile recente în domeniul justiției din ambele state. În special, s-a discutat despre situația actuală în justiție, progresele și provocările procesului de reformă a sistemului judiciar, inclusiv aspecte privind integritatea, responsabilizarea și specializarea judecătorilor. De asemenea, un subiect de discuție a vizat sistemul de executare al hotărârilor judecătorești, deficiențe și viziuni de îmbunătățire a acestuia.

Oficialii au convenit în privința unei colaborări regionale mai intense în cadrul Parteneriatului Estic, luând în considerație aspirațiile ambelor state de a deveni membri ai Uniunii Europene. Atât ministrul ucrainean al Justiției, cât și Victoria Iftodi au evidențiat importanța depunerii eforturilor continue pentru avansarea implementării agendelor aferente Acordurilor de asociere cu UE. În context, pentru a da un impuls cooperării instituționale, miniștrii au convenit asupra unei întrevederi bilaterale la Kiev.  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!