ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii au intervenit la stingerea a 30 ha de iarbă și gunoi

12:43 | 16.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 17 cazuri pentru a lichida focarele de vegetație aprinsă, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI, cele mai multe incendii au fost înregistrate în raioanele Florești, Cahul, Sângerei, Strășeni, Călărași și municipiul Chișinău.

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, peste 10 ha de iarbă și gunoi au ars în localitatea Dereneu, raionul Călărași și tot 10 ha de vegetație au ars în localitatea Făgureni, raionul Strășeni. Pompierii au intervenit pentru localizarea incendiilor de vegetație și pe terenuri extinse din apropierea străzilor Albișoara, Alecu Russo și Maria Drăgan din capitală. În total, în țară salvatorii au stins peste 30 ha de iarbă și gunoi, care riscau să se extindă.

Pompierii îndeamnă populația să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de umiditate redusă și vânt, incendiile de vegetație se pot extinde provocând prejudicii considerabile.

Potrivit IGSU, de la începutul anului, pompierii au stins peste 630 de hectare cuprinse de flăcări. În cazul situațiilor de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!