ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a condus prima reuniune a coordonatorilor regionali privind revigorarea mecanismelor interguvernamentale ONU

09:50 | 17.04.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare va contribui la implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă prin proiecte concrete în domeniul comercial-economic. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în calitatea sa de Președinte al Consiliului pentru Comerț și Dezvoltare din cadrul UNCTAD (Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare), la prima reuniune a coordonatorilor regionali privind revigorarea mecanismelor interguvernamentale ONU, organizată la Geneva, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE, mandatul privind revigorarea activității interguvernamentale a Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) a fost adoptat în cadrul Conferinței Ministeriale în contextul reformei ONU și are drept scop consolidarea legăturilor dintre agențiile specializate ONU în vederea implementării Agendei 2030 privind dezvoltarea durabilă.

În acest sens, expertiza UNCTAD în domenii precum schimbul tehnologiilor, comerțul electronic, finanțarea pentru dezvoltare, facilitarea comerțului și a investițiilor urmează a fi prezentată de către ministrul Tudor Ulianovschi, în perioada 23-27 aprilie 2018, în cadrul forumurilor Organizației Națiunilor Unite la New York, inclusiv în cadrul Adunării Generale ONU și a Consiliului Economic și Social ONU ECOSOC. Totodată, recomandările UNCTAD privind politicile comerciale și economice vor permite implementarea unor proiecte concrete în domeniul comercial-economic la nivel regional și mondial.

La New York, ministrul Ulianovschi va purta negocieri cu Secretarul General Adjunct ONU Amina Mohammed, Președintele ECOSOC Marie Chatardova, precum și alți reprezentanți ai conducerii ONU.

La reuniunea coordonatorilor regionali privind revigorarea mecanismelor interguvernamentale ONU a participat și Secretarul General al UNCTAD, Mukhisa Kituyi.

img18003051

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!