ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 110 mii de persoane au traversat frontiera de stat în perioada sărbătorii Paștele Blajinilor

10:43 | 17.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Peste 110 mii de persoane au traversat frontiera de stat în perioada sărbătorii Paștele Blajinilor, 15-16 aprilie, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Olesea Dunas, a specificat că, duminică, 15 aprilie, frontiera de stat a fost traversată de peste 61 mii de persoane.

„În țară au intrat aproximativ 31 mii de cetățeni, iar pe sensul de ieșire s-a atestat un flux de circa 30 mii de cetățeni. Din numărul total de persoane, aproape 30 mii au fost cetățeni străini”, a spus sursa citată.

Totodată, luni, 16 aprilie, la frontiera Republicii Moldova s-au înregistrat aproape 50 mii de traversări. „Din totalul acestora, un număr de aproximativ de 25 mii a fost cel al cetățenilor moldoveni. În aceste zile, cele mai solicitate puncte de trecere au fost: Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Sculeni, Otaci, Giurgiulești-Galați, Palanca, Cahul, Criva și Costești”, a afirmat Olesea Dunas.

De asemenea, cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost ziua de sâmbătă, fiind semnalat un flux de peste 68 mii de traversări.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!