ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Covorul de flori din Scuarul Catedralei va fi dezasamblat

12:24 | 17.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Covorul de flori din Scuarul Catedralei va fi astăzi dezasamblat, iar florile vor fi replantate în spațiile special amenajate din cele cinci sectoare din capitală. Anunțul a fost făcut de către șeful adjunct al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Galina Leahu, în urma ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit conducerii „Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi", o parte dintre flori vor rămâne în scuarurile din centrul capitalei. „Îmi pare rău că unii cetățeni au criticat acest proiect în loc să pună umărul la asamblarea și dezasamblarea florilor, așa cum se obișnuiește în alte capitale europene. Unele flori s-au ofilit, însă când li se adaugă apă și îngrășăminte acestea își revin”, a spus Leahu.

Totodată, edilul interimar al capitalei, Silvia Radu, a menționat că își propune ca acest proiect să devină o tradiție. „Despre acuzațiile privind costul florilor, aș remarca că prețul per bucată a fost de circa 11 lei, ceea ce înseamnă cu 30-40% mai mic decât costul lor de piață", a afirmat primarul interimar.  

Covorul floral aflat din scuarul Catedralei „Nașterea Domnului” are o suprafaţă de 450 de metri pătraţi şi este format peste 200 mii de flori. Costul acestuia a fost de 1,8 milioane de lei.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18003062

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!