ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe persoane s-au intoxicat de sărbători

15:24 | 17.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Două cazuri de intoxicație au fost semnalate și monitorizate de către inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) în zilele când în ţară a fost marcat Paștele Blajinilor, transmite MOLDPRES.

Primul caz a fost înregistrat în raionul Cahul, unde s-au intoxicat 14 persoane, inclusiv un copil de doi ani. Intoxicația s-a produs în urma unui picnic, organizat în aer liber, la care au participat 26 de persoane. Imediat după semnalarea cazului, persoanele afectate au primit asistență medicală corespunzătoare la spitalul raional și au fost externați.

Inspectorii din subdiviziunea ANSA de la Cahul s-au deplasat la fața locului, unde au investigat circumstanțele cazului și au prelevat probe din produsele consumate la această masă. Trasabilitatea și proveniența alimentelor s-a determinat, urmând ca examenele de laborator să stabilească produsele neconforme.

Al doilea caz a avut loc în raionul Comrat, unde în prezent sunt intoxicate și internate în spital 19 persoane. Conform investigațiilor prealabile, intoxicația a fost provocată de consumul alimentelor preparate cu două zile mai devreme de eveniment. Cazul este în proces de cercetare, s-a deschis o anchetă epidemiologică cu prelevarea de probe și examinarea acestora  în condiții de laborator.

Inspectorii Agenției continuă monitorizarea situației şi urmează să vină cu informații suplimentare pe parcurs, însă într-un comunicat al instituţiei se indică că aceste două cazuri de proporţii au fost cauzate de faptul “nerespectării recomandărilor și atenționărilor emise de ANSA înainte de sărbători”.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!