ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 5000 de persoane au solicitat intervenția serviciului de asistență medicală urgentă de Paștele Blajinilor

15:55 | 17.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Peste 5000 de persoane au solicitat intervenția serviciului de asistență medicală urgentă de Paștele Blajinilor, 15 și 16 aprilie, circa 75% din apeluri fiind de gravitate mare și medie, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, specialistul principal în Departamentul Relații Publice a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Galina Boboc, a specificat că, din numărul total se solicitări, 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza intoxicațiilor.

„Au prevalat intoxicațiile cu alcool, care s-au înregistrat și în rândul copiilor. De Paștele Blajinilor, echipele din municipiul Chișinău au fost solicitate pentru a acorda asistență medicală urgentă, pe diverse motive, la 36 de persoane, care se aflau în cimitirul Sfântul Lazăr”, a spus Galina Boboc.

Potrivit sursei citate, în zilele menționate, echipele de asistență medicală urgentă din Dondușeni și comuna Ciutulești, raionul Florești, au asistat două nașteri. Astfel, în condiții prespitalicești, s-au născut două fetițe, care ulterior, împreună cu mamele, au fost transportate la maternitate.

Totodată, în orașul Glodeni, un pacient a agresat fizic asistenta medicală. Cazul a fost raportat și este investigat de poliție.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!