ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 18 aprilie 2018

18:20 | 17.04.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Ceremonia oficială de întâmpinare a Președintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ora 14.00, Reședința de Stat. N. Iorga 23.

***

Întrevederea tete-a-tete dintre președinții Republicii Belarus și Republicii Moldova.

Ora 14.10, Reședința de Stat. N. Iorga 23. Filmări de protocol.

***

Întrevederea în format lărgit a delegațiilor.

Ora 15.00, Reședința de Stat. N. Iorga 23. Filmări de protocol.

***

Alexandr Lukașenko și Igor Dodon vor face declarații pentru presă.

Ora 16.00, Reședința de Stat. N. Iorga 23.

***

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida ședința Cabinetului de miniștri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, intrarea de pe str. Bănulescu-Bodoni.

***

Camera de Comerț și Industriei invită reprezentanții mass-media la conferința de presă privind organizarea și desfășurarea Forumului Economic pentru Cooperare Interregională Moldova-Belarus și a expoziției de mărfuri din Republica Belarus.

Ora 10.00, CCI, sala de ședințe, et. II, bd. Ștefan cel Mare 151.

***

Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) lansează o nouă Strategie de Cooperare a Elveției cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021.

Ora 11.00, Palatul Republicii, et.2.

***

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic și Fundația Friedrich Ebert Moldova invită la conferința internațională cu genericul: „Spre o democrație electorală funcțională în Republica Moldova”.

Ora 08.30, hotelul Radission Blu Leogrand, sala LOFT, str. Mitropolit Varlaam, 77.

***

IDIS “Viitorul” invită la evenimentul de prezentare a două Grupuri de Acțiune Locală (GAL), create recent în spațiul Sub-regiunii Cula (Ungheni) și Sub-regiunea cis-nistreană Palanca (Ștefan Vodă).

Ora 10.00, sediul IDIS “Viitorul”, str. Iacob Hîncu 10/1.

***

Programul Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova invită la întâlnirea publică a studenților cu reprezentanții organizațiilor societății civile (OSC) din Republica Moldova.

Ora 12.00, USM, Blocul principal, Sala Senatului, et.2, str. Alexei Mateevici  60.

***

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Muzeul Național de Artă al Moldovei organizează în perioada 18-20 aprilie 2018 cea de-a III-a ediție a conferinței „Patrimoniul cultural românesc – Centenar 2018”. Evenimentul este găzduit de Muzeul Național de Artă al Moldovei.

***

Institutul Suedez în colaborare cu Ambasada Suediei la Chișinău și Organizația Națiunilor Unite în Moldova invită la deschiderea expoziției „Tații din Moldova și Suedia”.

Ora 13.00, Shopping MallDova.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va întreprinde, în perioada 18-19 aprilie, o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația șefului statului Igor Dodon.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în SUA, în perioada 11-19 aprilie 2018. La Washington, speakerul va avea întrevederi la Congresul SUA, USAID, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și US Treasury (ministerul finanțelor SUA) și la Departamentul de Stat SUA.

***

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, efectuează, în perioada 17-18 aprilie curent, o vizită de lucru la Berlin. În cadrul acesteia, vicepremierul va avea întrevederi cu reprezentanți ai președinției Germaniei, ai oficiului cancelarului german, ai guvernului și parlamentului federal.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!