ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat Cod Galben de intensificare a vântului

16:10 | 18.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat astăzi Cod Galben de intensificări ale vântului. Avertizarea va fi valabilă pe parcursul zilei de joi, 19 aprilie, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, mâine se prevăd intensificări ale vântului din nord-vest, în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Specialiştii SHS afirmă că dintre fenomenele meteorologice stihiinice cel mai mare pericol în luna aprilie îl prezintă îngheţurile (scăderea temperaturii aerului şi a suprafeţei solului până la 0ºC şi mai jos în perioada de vegetaţie) şi vântul puternic. Acestea se semnalează în medie o dată în 3 şi 5 ani respectiv. 

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18003113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!