ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Bălți a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență

12:40 | 19.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Un bărbat din municipiul Bălți a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce a estorcat și primit 500 de euro de la o persoană pentru eliberarea unui permis de conducere, comunică MOLDPRES.

Potrivit șefului Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, bărbatul a estorcat banii sub pretextul că ar avea influență asupra unor persoane din Secţia Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălți, responsabile de examinarea cunoștințelor teoretice şi practice în cadrul susținerii examenului de conducător auto.

Conform datelor Procuraturii, bărbatul nu și-a recunoscut vina, iar pe durata anchetei, a indus în eroare în mod repetat organul de urmărire penală furnizând informații false.

Pentru trafic de influență făptașul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, din momentul intrării în vigoare a sentinței, precum și confiscarea sumei de 500 euro ridicate în cadrul percheziției.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!