ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a ratificat Convenția poștală universală

12:33 | 19.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare dar și legea ce prevede ratificarea de către Republica Moldova a Convenţiei Poştale Universale şi a Protocolului ei final, adoptate la Doha, Statul Qatar,  la 11 octombrie 2012 vor fi publicate în numărul de mâine al Monitorului Oficial, relatează MOLDPRES.

Convenţia Poştală Universală conţine reguli comune aplicabile serviciului poştal internaţional precum şi dispoziţiile referitoare la serviciile poştei de scrisori şi colete poştale. Actul, în conformitate cu prevederile Constituţiei Uniunii Poştale Universale (UPU), este obligatoriu pentru toate țările-membre.  Republica Moldova este membră din anul 1992.

În baza Convenției, Republica Moldova beneficiază de libertatea tranzitului, posibilitatea de a efectua schimbul de poştă şi decontările cu toate ţările lumii, organizarea şi exploatarea serviciilor internaţionale financiare, asistenţa tehnică privind promovarea tehnologiilor noi poştale, oferirea burselor de participare la seminare, conferinţe etc.

Tot în numărul de mâine al Monitorului Oficial vor fi publicate Protocolul adițional la Regulamentul general al Uniunii Poștale Universale și cel de-al 9-lea Protocol adițional la Constituția Uniunii Poștale Universale.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18003156

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!