ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va achiziționa mai multe autobuze din Belarus

15:47 | 19.04.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Belarus vor colabora în continuare pe diverse sectoare, iar astăzi a fost semnat contractul de achiziție a mai multor autobuze din Belarus. Anunțul a fost făcut de către Prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă susținută în comun cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, care se află într-o vizită la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Cei doi oficiali au declarat că relațiile bilaterale sunt calde și prietenești, iar discuțiile de azi au fost productive.

„Belarus este o țară prietenă Republicii Moldova și este un partener de încredere. Există mai multe proiecte concrete care au fost deja realizate și care sunt în curs de implementare. Timp de cinci ani au fost asamblate mai mult de 120 de troleibuze. La rând vin autobuzele, iar astăzi a fost semnat contractul de achiziție a autobuzelor din Belarus. Mijloacele de transport vor fi un produs mixt aici la Chișinău. Este o perspectivă foarte clară și bună de folosire a acordului de liber schimb cu UE, astfel încât autobuzele să fie exportate și în Uniunea Europeană, acest produs fiind deja de origine moldovenească, dar cu rădăcini din Belarus",  a spus Filip.

Premierul a remarcat și buna colaborare în domeniul agriculturii. „Împreună cu colegii din Guvern am decis să fie făcut un complex de lactate și în țara noastră, fiind deja identificată localitatea, satul Maximovca din raionul Anenii Noi. Am toată certitudinea că acest proiect va fi dus până la capăt și va reprezenta un model. Mulțumim pentru susținerea permanentă și asistența acordată țării noastre, în special pentru tehnica agricolă care a fost donată azi”, a afirmat Filip.

La rândul său, Alexandr Lukașenko a remarcat că Belarus este gata să transmită țării noastre toată experiența pe care o are. „Republica Moldova este pentru noi un partener de încredere. Dorim să colaborăm în domeniul medicamentelor, drumurilor și pregătirii specialiștilor. Puteți conta pe noi, vom realiza înțelegerile comune la cel mai înalt nivel”, a subliniat oficialul.

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, întreprinde, în perioada 18-19 aprilie, o vizită oficială în Republica Moldova. În cadrul acesteia, Lukașenko a avut o întrevedere și cu șeful statului Igor Dodon.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan) 

img18003165

img18003165

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!