ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 20 aprilie 2018

18:30 | 19.04.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va avea o întrevedere cu reprezentaţii autorităților publice locale din r-nul Ștefan Vodă.

Ora 9.30, Ştefan Vodă, Şcoala de Arte „Maria Bieşu”.

***

Premierul Pavel Filip va vizita porţiunea de drum din satul Răscăieţii Noi, care urmează a fi reparată în cadrul programului „Dezvoltarea drumurilor locale”.

Ora 11.30,  Răscăieţii Noi.

***

Prim-ministrul va vizita şantierul de construcţie a postului vamal Palanca.

Ora 12.15, Palanca.

***

Declaraţii de presă susținute de premierul Pavel Filip, șeful Delegaţiei UE, Peter Michalko și Rezidentul Coordonator ONU, Reprezentantul Rezident PNUD, Dafina Gercheva.

Ora 12.45, Palanca.

***

Jurnaliștii sunt invitați la un tur de presă inedit pentru a vizita șantierul noului punct de trecere a frontierei de la Palanca.

Ora 12.00, s. Palanca, r-nul Ştefan Vodă, punctul de trecere a frontierei.

Pentru jurnaliști va fi pus la dispoziție transport, care va porni spre Palanca la ora 9:30, din fața clădirii Le Roi, str. Sfatul Țării 29. 

***

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) invită reprezentanții mass-media la ceremonia de decernare a certificatelor de participare la cursul de instruire “Practici și Proceduri de Export pentru întreprinderile mici și mijlocii – exportatori începători”, curs organizat în cadrul Academiei Exportatorului, pentru 20 de antreprenori autohtoni.

Ora 16.30,  incinta Hotelului Flowers, str. Anestiade 7, et. 6.

***

Primăria municipiului Chişinău şi Clubul Sportiv „Sporter” vor semna un acord de colaborare pentru organizarea cursei de ciclism „Chişinău Criterium”.

Ora 10.30, Sala rotundă a Primăriei Chişinău.

***

La 29 martie 2018, Curtea Europeană a comunicat de urgență plângerea lui Cosovan Serghei, depusă de Asociația Promo-LEX la 20 martie curent. În același timp, Curtea a dispus examinarea în mod prioritar a cauzei.

Promo-LEX organizează o Conferință de presă care va aduce detalii despre cauza Cosovan - care dezvăluie mai multe probleme grave existente de foarte mult timp, atât în sistemul judiciar, cât și în penitenciar.

Ora 10.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 127.

***

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău invită la Conferința științifico-practică „Studierea limbii române ca limbă maternă/străină în contextul valorilor europene”, ediția a II-a.

Ora 10:00, UPS „Ion Creangă”, blocul I, et. I, aula 102.

***

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău invită la Festivalul animalelor de companie ,,De mânuță cu lăbuța”.

Ora 15:00, Centrul Orăşenesc al Tinerilor Naturalişti, bd. Traian, 3.

***

În sediul central al Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”  va avea loc prezentarea setului de cărți dedicat Centenarului Marii Uniri. Lansarea se va desfășura în cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. 

Ora 15.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!