ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Apărării

09:55 | 20.04.2018 Categorie: Comunicate

Militarii Armatei Naţionale la “Viking - 2018”

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 15 – 28 aprilie curent, la exerciţiul multinaţional „Viking 2018”, desfăşurat concomitent în Brazilia, Bulgaria, Finlanda, Irlanda, Serbia şi Suedia.

Scopul exerciţiului, organizat de Forțele Armate suedeze, cu sprijinul Guvernului suedez, în colaborare cu Academia Folke Bernadotte (FBA) şi Universitatea Suedeză de Apărare, este pregătirea actorilor civili şi reprezentanţilor structurilor de forță pentru operațiuni internaționale comune de gestionare a păcii și a crizelor.

Potrivit şefului Direcţiei planificare strategică a Marelui Stat Major, colonel Anatolie Zavtur,  Armata Naţională a detaşat la  „Viking 2018” nouă ofiţeri. Aceştia se află în oraşul Belgrad, Serbia, unde execută misiuni specifice în structurile de stat major ale exerciţiului.

„Viking” se află la a opta ediţie şi este unul din cele mai ample exerciţii multinaţionale de comandament şi stat major din lume.

În acest an, la aplicaţiile respective participă 2 500 de civili, militari şi poliţişti din 50 de ţări membre NATO şi partenere ale Programului „Parteneriat pentru Pace” (PpP), precum şi reprezentanţi ai 35 de organizaţii umanitare. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!