ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase persoane au fost reținute pentru contrabandă cu implanturi dentare

10:26 | 20.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Șase persoane au fost reținute pentru contrabandă cu implanturi și articole pentru proteze dentare în sumă de șase milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, pe parcursul anilor 2017-2018, membrii grupării au introdus articolele dentare fără efectuarea controlului vamal. Marfa era procurată din Israel, China, Italia și Coreea de Sud și urma să fie comercializată clinicilor stomatologice private cu un preț mai redus decât cel de piață.

În urma realizării a 19 percheziții, au fost depistate și ridicate peste 4000 de implanturi și articole pentru proteze dentare în sumă de peste șase milioane de lei. Totodată, au fost găsiți peste 1,1 mln de lei.

Suspecții și-au recunoscut vina și colaborează cu ancheta.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă de la trei la 10 ani de închisoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!