ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au început Zilele Filmului American la Chișinău

13:38 | 20.04.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Cea de-a XII-a ediție a Zilelor Filmului American în R. Moldova, care se va desfășura în perioada 19-22 aprilie, a fost inaugurată ieri seara la Centrul Cultural ”Odeon” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Prezent la eveniment, Ambasadorul James D. Pettit a menționat că genericul ediției din acest an este sportul și spiritul uman. ”Sportul, ca și muzica, teatrul și literatura, ocupă un loc foarte important în viața noastră. Cele nouă filme din această serie dispun de o varietate de sporturi, care sunt populare în Statele Unite, cum ar fi: baschet, baseball, fotbal american și box. Toate aceste filme sunt bazate pe povești adevărate, ceea ce le face chiar mai remarcabile și mai pline de inspirație”, a subliniat oficialul american.

În prima seară a fost proiectată pelicula ”Mândria Yankeilor” („The Pride of the Yankees”), realizată în 1942. Filmul prezintă povestea vieții și carierei renumitului jucător de baseball Lou Gehrig, care a jucat 2130 de meciuri consecutive, înainte de a fi răpus la vârsta de 37 de ani de ALS, o boală de nervi letală, care acum îi poartă numele. Pe parcursul filmului, Gehrig este urmărit de la copilăria sa la New York și până la istoricul său discurs ”Cel mai fericit om” la ceremonia de adio din 1939.

Astăzi, la ora 17.00, va fi proiectat filmul ”Invincibil” („Invincible”) și la ora 19.00 – filmul ”Luptătorul” („The Fighter”). Sâmbătă, 21 aprilie, la ora 14.00, va fi prezentat filmul ”Antrenorii” („Hoosiers”), la ora 16.30 - filmul „42”, iar la ora 19.00 - filmul ”Moneyball: Arta de a învinge” (”Moneyball”).

Zilele Filmului American la Chișinău se vor încheia duminică, 22 aprilie, cu proiectarea filmelor ”Mașini 3” („Cars 3”, ora 15.00), ”Vis împlinit” („Friday Night Lights”, ora 17.00) și ”Miracolul” („Miracle”), care va începe la ora 19.30.

Toate cele nouă filme sunt proiectate în original, cu subtitrare în limba română. Intrarea este liberă.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18003203

img18003203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!