ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Câștigătorii concursului pentru elevi ”Limba noastră-i o comoară” se vor odihni în taberele din România

17:09 | 20.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Zeci de elevi din instituțiile de învățământ din R. Moldova, câștigători ai Concursului republican ”Limba noastră-i o comoară”, ediția a II-a, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, au obținut locuri în Taberele ARC 2018 din România, informează MOLDPRES.

Ceremonia de înmânare a locurilor în taberele respective a avut loc astăzi la sediul Ambasadei României în R. Moldova, în contextul vizitei de lucru la Chișinău a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero.

Natalia Elena Intotero a menționat că, în anul Centenarului Marii Uniri, numărul de locuri în aceste tabere a crescut de la 2000 la 3000, dintre care 2700 de locuri – vara.

Câștigătorilor concursului ”Limba noastră-i o comoară” le-au fost înmânate, de asemenea, diplome și câte un ghiozdan. Printre premianți au fost elevii Nichita Oleinic, Bogdan Răzvan, Lavinia Tataruș, Veronica Ștefan, Ameera Qatrawi, Veronica Perju, Mirela și Gabriela Agachi ș.a.

Aflat la cea de-a doua ediție, Concursul republican ”Limba noastră-i o comoară” se desfășoară în contextul realizării Programului Naţional pentru îmbunătăţirea calităţii învăţării limbii române în instituţiile de învăţământ general, cu instruire în limbile minorităţilor naţionale, pentru anii 2016-2020 și are drept obiectiv diseminarea bunelor practici în vederea sporirii interesului pentru comunicarea corectă în limba română, susținerea elevilor creativi și promovarea responsabilității lingvistice în mediul școlar.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18003223

img18003223

img18003223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!