ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi boxeri moldoveni au repurtat victorii la Europenele de tineret

17:19 | 20.04.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Pugiliștii moldoveni Constantin Ursu (64 kg) și Nicolae Bucșa (69 kg) au obținut victorii în runda inaugurală a Campionatului European de tineret, care a demarat la Roseto degli Abruzzi (Italia), transmite MOLDPRES.

Constantin Ursu l-a învins pe Brian van Wossen (Olanda), iar Nicolae Bucșa l-a întrecut pe Dominik Gloser (Cehia).

Coechipierul Andrei Chiriacov (75 kg) a cedat în meciul disputat cu Vadim Andreyev (Belarus) și a părăsit competiția.

Potrivit antrenorului emerit Petru Caduc, federația națională a greșit prin neincluderea în lot a lui Davron Bozorov, elev al Școlii specializate din Grimăncăuți (Briceni). ”Este o nedreptate. Davron Bozorov merita să participe la acest campionat, pentru că este talentat, pregătit bine ca să evolueze cu succes. Vremea o să demonstreze că am dreptate”, a declarat tehnicianul astăzi pentru agenție. Secretarul general al federației, Nicolae Savcov, a declarat că nu este informat despre componența echipei, deoarece urmează deja de câteva luni un curs de tratament. ”Nu cunosc situația pe moment”, a spus el.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți (Briceni), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18003226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!