ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

17:38 | 20.04.2018 Categorie: Comunicate

Ministrul Chiril Gaburici a cerut reacții imediate în cazul incendiilor, de la Serviciul 112 și Agenția pentru Supraveghere Tehnică, aflate în subordine

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. În contextul incendiilor care au avut loc astăzi la Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie din cadrul Academiei de Științe a Moldovei și centrul comercial „Lunedor”, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut conducerii Agenției pentru Supraveghere Tehnică să prezinte un raport cu privire la verificările stării antiincendiare a clădirilor, efectuate până acum. De asemenea, Chiril Gaburici a indicat conducerii Agenției să prezinte un plan de acțiuni privind verificarea antiincendiară a clădirilor cu menire socială, informarea cetățenilor despre normelor antiincendiare și respectarea acestora.

Totodată, ministrul a cerut angajaților Serviciului 112 să reducă la maxim timpul de reacție la apelurile de urgență. Chiril Gaburici a solicitat de la conducerea Serviciului 112 informații cu privire la apelurile preluate de la lansarea numărului unic de urgență 112 și timpul de reacție la acestea.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!