ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal

12:47 | 21.04.2018 Categorie: Comunicate

A doua întrunire a Comitetului Director al Proiectului Twinning

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Cea de-a doua reuniune a Comitetului Director din cadrul Proiectului Twinning  a avut loc ieri la sediul Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP). La eveniment au participat - Lukas Gundermann, Lider de Proiect, Eduard Răducan, Director CNPDCP, Agris Batalauskis, Steven Daniels, manager de Proiect, Jekaterina Macuka, Consilier Rezident de Twinning, Zoia Cojocari și Dinu Codreanu, din cadrul Direcției relații externe și integrare europeană, CNPDCP.

Membrii Comitetului s-au convocat în scopul audierii și evaluării rezultatelor obținute în cea de a doua etapă de implementare a proiectului Twinning pentru CNPDCP, pentru perioada de raportare ianuarie-martie 2018.

În deschiderea ședinței, Lukas Gundermann a apreciat relațiile de cooperare instituite între conducerea și angajații CNPDCP cu echipa de experți și Coordonatorul Rezident de Twinning, Jekaterina Macuka, precum și rezultatele pozitive obținute într-un termen restrâns în primele două etape de derulare al acestuia.

La rândul său, Eduard Răducanu a mulțumit experților europeni, Consilierului Rezident de Twinning și colaboratorilor CNPDCP pentru participarea activă la consolidarea întregii echipe formate în vederea asigurării unor rezultate de calitate.

În același context, Steven Daniels a subliniat responsabilitatea și receptivitatea conducerii CNPDCP cu care a răspuns la necesitățile experților Twinning privind amenajarea unui spațiu de lucru în cadrul CNPDCP și dotarea acestuia cu cele necesare pentru desfășurarea eficientă a activităților prevăzute de proiect.

Potrivit Consilierului Rezident de Twinning, Jekaterina Macuka, în cea de-a doua perioadă de raportare, principala activitate organizată de către experții proiectului în comun cu specialiștii din cadrul CNPDCP a fost concentrată pe elaborarea proiectului Legii privind protecția datelor în conformitate cu noul Regulament General de Protecție a Datelor (GDPR), aplicabil din 25 mai 2018 și Directiva 2016/680 privind prelucrarea datelor în sectorul polițienesc. De asemenea, a menționat și despre organizarea ședințelor de lucru cu participarea funcționarilor instituțiilor de stat, și ai reprezentanților companiilor private în cadrul cărora aceștia au fost familiarizați cu modificările aduse în contextul noului cadru UE privind protecția datelor.

Membrii Comitetului au mai pus în discuție activitățile programate pentru următoarea perioadă de raportare aprilie – iulie 2018, dar și posibilitatea organizării unei deplasări a reprezentanților CNPDCP, în data de 4-8 iunie în Germania, pentru a prelua experiența germană cu privire la modalitățile de protecție a datelor cu caracter personal în activitatea din sectorul medical, ocrotirea legii, educație, etc.

Amintim că ședința Comitetului Director s-a desfășurat în cadrul proiectului Twinning ”Consolidarea capacităților Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al RM”, finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este implementat, în perioada octombrie 2017 – octombrie 2019, de către Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ) și Ministerul Justiției din Letonia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!