ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru boxeri moldoveni au părăsit Europenele Under-18

10:13 | 22.04.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Pugiliștii moldoveni Dumitru Macaria (49 kg), Daniel și Anton Nichitenco (categoriile de greutate 52 kg, respectiv, 56 kg) și Igor Rodionov (plus 91 kg) au fost eliminați din concurs la Campionatul European de juniori, care se desfășoară la Roseto degli Abruzzi (Italia), transmite MOLDPRES.

Toți patru au cedat în runda inaugurală a turneului. În concurs au rămas doi dintre membrii lotului național, Constantin Ursu (64 kg) și Nicolae Bucșa (69 kg), care i-au învins pe Brian van Vossen (Olanda) și, respectiv, Dominik Gloser (Cehia). Astăzi Constantin Ursu va boxa cu Ali Galtier (Franța). ”Sperăm că echipa va reveni acasă cu o medalie”, a declarat pentru agenție secretarul general al Federației naționale, Nicolae Savcov. ”Șanse la obținerea unei distincții avea Davron Bozorov, elev la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni), dar el n-a fost inclus în lot”, a opinat antrenorul emerit Petru Caduc.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan (34 de ani), originar din Grimăncăuți (Briceni), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18003262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!