ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii vor evalua starea de siguranță în caz de incendii la peste 1000 de obiective din ţară

09:02 | 26.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Pompierii și salvatorii vor evalua starea de siguranță în caz de incendii la peste 1000 de obiective cu destinație social-culturală din ţară, printre care și cinematografele. Primele controale au avut loc ieri într-un cinematograf din capitală, relatează MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a specificat că pompierii au intrat la începutul și la sfârșitul sesiunii de cinema pentru a face o scurtă instruire a oamenilor, cum trebuie să reacționeze corect în caz de incendiu.

”Angajații IGSU le-au explicat în detalii de ce este important ca persoanele să fie atente la indicatoarele de ieșire și la ușile care servesc drept cai de evacuare. Mai mult, specialiștii i-au îndemnat pe oameni să-și mențină calmul într-o situație de risc și să țină copiii în preajmă. În cazul în care încăperea este inundată cu fum, persoanele trebuie să-şi acopere faţa şi nasul cu hainele aflate la îndemână. Tot specialiștii sugerează că evacuarea dintr-o zonă cu fum să se facă târâș, pentru a nu contacta cu mediul toxic”, a spus Puşcaşu.

Conform sursei citate, până în prezent au fost deja verificate de pompieri peste 500 de obiective.

Verificările obiectivelor de agrement din ţară au loc la solicitarea Prim-ministrului Pavel Filip în contextul prevenirii incendiilor de proporții similare cu cel produs pe data de 25 martie într-un centru comercial din orașul Kemerovo din Federația Rusă. Atunci focul a răpit viaţa a 64 de persoane, majoritatea copii.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18003400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!