ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fermierii din raionul Dubăsari au primit primele certificate de acces la terenurile agricole din regiunea transnistreană

16:12 | 26.04.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Fermierii din raionul Dubăsari care anterior nu își puteau lucra pământurile au primit astăzi primele certificate de acces la terenurile lor agricole situate după traseul Râbniţa–Tiraspol, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Aceste certificate garantează agricultorilor dreptul de utilizare a 400 de hectare, din suprafața totală de 6300 de hectare de teren, amplasate în stânga Nistrului. În perioada următoare, va fi asigurată eliberarea documentelor similare pentru celelalte suprafețe de teren.

Proprietarii nu au mai avut acces la terenurile respective din anul 2014, iar în urma negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol accesul la lucrarea loturilor de pământ a fost restabilit pentru un termen de 20 de ani, începând din 1 august curent.

Terenurile agricole, situate după traseul Râbnița-Tiraspol, se află în proprietatea a peste 5500 de persoane din localitățile Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pârâta.

img18003434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!