ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a început tipărirea listelor electorale pentru alegerile locale noi

10:36 | 27.04.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a început tipărirea listelor electorale de bază pentru alegerile locale noi din 20 mai. În total, în listele electorale au fost incluși circa 750 de mii de alegători, transmite MOLDPRES.

Potrivit CEC, listele electorale de bază au fost întocmite în baza Registrului de stat al alegătorilor și cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază ori îşi au reşedinţa pe teritoriul unei secţii de votare. 

Alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare. La alegerile locale, alegătorul care are şi domiciliu şi reşedinţă este înscris în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială acesta îşi are reşedinţa.

După tipărire, Comisia va transmite autorităților publice locale listele electorale, care ulterior vor fi transmise birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Totodată, în perioada 30 aprilie – 19 mai, alegătorii din localitățile în care au loc alegeri locale noi, pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online pe pagina web a Comisiei www.cec.md, la rubrica „Verifică-te în RSA”.

La 20 mai vor avea loc alegeri noi ale primarilor în șapte localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni din raionul Hâncești, comuna Volovița din raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pârliţa din raionul Ungheni.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!