ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația națională de box i-a premiat pe cei mai buni performeri

16:24 | 27.04.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Federația de Box din Republica Moldova a înmânat astăzi, într-un cadru festiv, prime celor mai buni performeri, conform rezultatelor înregistrate anul trecut, transmite MOLDPRES.

Prima cea mai impresionantă – de 50 mii de lei – a fost oferită lui Vasile Belous de la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni), care a cucerit medalia de bronz la Campionatul European. Al doilea în top, invitat la premiere, a fost colegul de antrenamente la Școala sus-indicată, Alexei Zavatin, ocupant al locului cinci la Campionatul Mondial. De o primă s-a învrednicit și antrenorul acestor boxeri, Petru Caduc, care nu a fost prezent la festivitate, deoarece se află în prezent la turneul internațional de la Belgrad (Serbia). ”Obiectivul meu în următorii ani este să devin premiant la Europene și Mondiale. Muncesc mult și sper că visul meu se va împlini”, a declarat pentru agenție Alexei Zavatin.

Prime care nu au fost făcute publice au mai fost oferite lui Dorin Bucșa (Hâncești), medaliat cu bronz la Campionatul European Under-22, Constantin Ursu (Chișinău), ocupant al locului cinci la Europenele Under-18, Vasile Cebotari (Tiraspol), medaliat cu argint la Europenele Under-16, și Maxim Ivașcenco (Tiraspol), clasat pe locul trei la Campionatul Europei, rezervat elevilor în vârstă până la 14 ani. ”Avem tradiții frumoase la box. Ne vom strădui să le consolidăm pe viitor”, a declarat la festivitate președintele Federației naționale de profil, Vasile Chirtoca. 

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți, care e medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18003475

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!