ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iulian Peaticovschi a repurtat două victorii la Europenele de judo

10:01 | 28.04.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Iulian Peaticovschi (73 kg) a obținut ieri două victorii la Campionatul European de la Tel Aviv (Israel), relatează MOLDPRES.

El i-a învins, în ordine, pe Dmitrijs Fedosejkovs (Letonia) după 22 secunde de luptă, Sam van Westende (Olanda) exact într-un minut și a cedat în următorul meci lui Arsen Ghazaryan (Armenia) în un minut și 17 secunde, părăsind turneul. Evoluția sa a fost cea mai bună printre membrii lotului național. Câte o victorie au înregistrat Vadim Bunescu (66 kg) și Ion Nacu (73 kg), iar Denis Vieru (66 kg), Nicon Zaboroșciuc și Dorin Goțonoagă, ambii la categoria de greutate până la 81 de kilograme, au suferit înfrângeri în runda inaugurală a campionatului. ”Este foarte greu să te impui la Europene, pentru că toți adversarii sunt foarte valoroși. Pentru a-i învinge trebuie să muncești și mai mult la antrenamente”, a declarat ieri pentru agenție antrenorul emerit Ilie Buic.

Denis Vieru este campion european Under-21, iar Dorin Goțonoagă este campion european Under-23. Nicon Zaboroșciuc este premiant la Europenele de juniori. Vadim Bunescu, Ion Nacu și Iulian Peaticovschi au debutat la Campionatul European.

Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au mai devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18003497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!