ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandru Burcă și Nicolae Ceban au ocupat locul cinci la Europenele de lupte libere

08:54 | 07.05.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. Luptătorii moldoveni de stil liber Alexandru Burcă (79 kg) și Nicolae Ceban (92 kg) s-au clasat pe locul cinci la Campionatul European, care s-a încheiat ieri la Kaspiisk (Rusia), relatează MOLDPRES.

Alexandru Burcă i-a cedat în disputa pentru medalia de bronz (1-8) lui Mihaly Nagy (Ungaria), iar Nicolae Ceban, medaliat cu bronz la două ediții precedente ale Europenelor, a fost învins cu scorul 6-4 de Serdar Boke (Turcia). Evoluțiile lor sunt cele mai bune comparativ cu restul coechipierilor. În runda inaugurală au fost eliminați din concurs Ivan Zamfirov (57 kg), Georgy Rubaev (97 kg), Denis Balaur (86 kg), Alexandru Romanov (125 kg). Andrei Perpelița (65 kg) a disputat două partide. În prima, el i-a cedat vicecampionului Ilias Bekbulatov (Federația Rusă) cu scorul 2-8, iar în recalificări a fost învins de Vladimer Khinchegașhvili (Georgia) cu 3-2.

Patru dintre membrii lotului național s-au deplasat la campionat din contul statului, iar restul – cu ajutorul sponsorilor.

Iulia Leorda (53 kg) s-a accidentat în primul meci pe care l-a câștigat la Europene, iar în al doilea a cedat evoluând cu bandaj la picior. Svetlana Saenko (76 kg) a suferit înfrângere în primul meci disputat.

La campionat nu a participat la categoria de greutate până la 70 kilograme luptătorul cu cea mai bună performanță în actualitate, Mihail Sava, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial. ”Prima și principala cauză a neparticipării este că nu mă aflu într-o condiție fizică bună. Asta m-a determinat să absentez de la Europene. Mai sunt și alte nuanțe, dar pe care nu doresc să le fac în prezent publice”, a notat el.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care e dublu campion european, premiant la Campionatul Mondial, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS. El a fost prezent la actuala ediție a Europenelor în postura de antrenor al lotului feminin.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază) 

img18003679

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!