ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Bălţi sărbătoreşte Ziua Europei

15:18 | 11.05.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Mai multe acţiuni au fost organizate astăzi în municipiul Bălţi cu ocazia Zilei Europei, transmite MOLDPRES.

Ca şi în anii precedenți, Ziua Europei la Bălţi este pregătită de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), Consulatul General al României la Bălți, Universitatea de Stat „Alecu Russo” și Centrul Interactiv European „Pro-Europa” Bălți. În acest an, la organizarea evenimentului participă în calitate de partener și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”.

„La Bălți, la fel ca şi în alte localităţi ale ţării, celebrarea Zilei Europei a devenit o frumoasă tradiție, care sperăm să fie păstrată şi de generaţiile următoare”, a menţionat Vitali Povonschi, directorul ADR Nord.

Evenimentul a demarat în Piaţa Vasile Alecsandri din oraş, pe Aleea Clasicilor. Programul acţiunii a inclus inaugurarea unui târg de obiceiuri și tradiții europene, o expoziție a meșterilor populari din municipiul Bălți. Agenda celebrării Zilei Europei la Bălți mai conține un program literar-artistic cu genericul „Prin artă – în Europa” și o reprezentaţie numită „Școala – a doua casă”.

Tot astăzi, la Bălţi a fost organizat un concurs de desene pe pavaj despre Europa și se va încheia cu distribuirea de către voluntari a materialelor informative despre semnificația Zilei Europei.

În Regiunea de Dezvoltare Nord, Ziua Europei a fost celebrată oficial pentru prima dată la 14 mai 2011, în municipiul Bălți.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18003856

img18003856

img18003856

img18003856

img18003856

img18003856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!