ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Calea Republicii Moldova spre UE este ireversibilă, susţine Pavel Filip

11:24 | 12.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Calea Republicii Moldova spre Uniunea Europeană nu este discutabilă, ci ireversibilă. Afirmaţia a fost făcută de Premierul Pavel Filip, într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, parcursul european al ţării este susţinut de majoritatea moldovenilor, iar după alegerile din toamnă vor rămâne la putere partidele pro-europene.

Şeful Executivului a mai specificat pentru publicaţia internaţională că relaţiile Republicii Moldova cu România sunt la un ”maxim istoric” şi a avertizat jucătorii din exterior să nu se amestece. “Avem ţări dar şi politicieni care umflă acest sentiment naţionalist şi contribuie la dezbinare, însă noi nu dorim să fim prinşi în acest joc”, a opinat Filip.

Publicaţia The Guardian mai scrie că “un sondaj recent a arătat că 60% din moldoveni ar vota pentru aderarea R. Moldova la UE”. Între timp, două din cele mai mari partide pro-UE, unul de centru-dreapta şi altul social democrat, sunt la o distanţă de cinci puncte de partidul Socialiştilor cu simpatii faţă de Rusia.

Jurnaliştii de la The Guardian descriu în acelaşi material Republica Moldova ca fiind una din cele mai sărace ţări din Europa, care luptă cu corupţia şi conflictul îngheţat din enclava de est, vorbitoare de limba rusă - Transnistria.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18003883

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!