ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa USEFS a cucerit primul loc la campionatul național universitar de atletism

12:54 | 15.05.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 15 mai. /MOLDPRES/. Selecționata Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) s-a situat pe primul loc în clasamentul campionatului național universitar de atletism, concursurile feminin și masculin, care s-a desfășurat la stadionul ”Dinamo”, relatează MOLDPRES.

”Aceasta a învins pe merit, pentru că are în componență mulți sportivi valoroși. Cu regret, însă, la actuala ediție nu a fost egalat sau stabilit vreun record național. Oricum, au fost înregistrate rezultate bune. Este de remarcat victoria medaliatului cu bronz la Universiada Mondială, Serghei Marghiev, la aruncarea ciocanului, care a învins detașat cu rezultatul 75,65 metri”, a declarat astăzi pentru agenție secretarul general al Federației Sportului Universitar din Moldova (FSUM), Veaceslav Mârzac.

Echipa USEFS a fost urmată în clasament, în ordine, de reprezentativele masculine de la Universitatea Tehnică din Moldova și Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). În concursul feminin, locul doi i-a revenit lotului de la ASEM, iar trei – echipei de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie. 

Astăzi, a luat startul turneul de fotbal, iar mâine se va desfășura concursul de natație.

Selecționatele USEFS au mai câștigat concursurile de fotbal în sală, baschet feminin, tenis de masă masculin și feminin, triatlon forță, lupte libere. Programul competițional include 20 de discipline sportive. Primele trei echipe situate în clasamentul general vor fi remunerate cu 200.000, 150.000 și 100.000 de lei.

Campionatele naționale universitare au fost blocate un timp din motive de ordin organizatoric și managerial. Acestea au fost reluate anul curent, după alegerea în postul de președinte al FSUM a lui Veaceslav Manolachi, rector al USEFS.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18003956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!