ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raionul Orhei a primit ajutoare materiale din partea Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti

14:41 | 17.05.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Un convoi umanitar cu 12 tone de ajutoare a fost expediat pentru persoanele defavorizate din raionul Orhei din partea Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti (România). Ajutoarele materiale au fost distribuite oamenilor nevoiaşi, la aziluri de bătrâni, centre de plasament și vârstnicilor din sate care nu au posibilitatea de a se întreține singuri, transmite MOLDPRES.

Președintele raionului Orhei, Tudor Golub, a transmis, printr-o scrisoare oficială, mulțumiri comunității Sectorului 1 și primarului Dan Tudorache pentru solidaritatea arătată față de orheienii care au nevoie de ajutor.

„Îmi exprim înaltul meu respect și recunoștință pentru inițiativa, generozitatea și receptivitatea de care ați dat dovadă în colectarea, organizarea și transportarea impunătorului lot de ajutoare pentru comunitățile raionului Orhei”, se precizează în scrisoarea de mulțumire a președintelui Tudor Golub.

La realizarea acțiunii de ajutorare pentru raionul Orhei au colaborat Administrația Domeniului Public, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Centrul Cultural al Sectorului 1.

„Unul dintre obiectivele Primăriei Sectorului 1, care reprezintă cea mai bogată comunitate locală din România, este să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta comunitățile românești din afara granițelor țării. Și nu ne rezumăm doar la sprijinul instituțional, la parteneriatele pe care le încheiem cu aceste comunități locale românești, ci și la acțiuni care se adresează direct oamenilor, la ajutoare pe care oamenii le simt în mod nemijlocit. Acțiunea noastră de ajutorare a oamenilor cu greutăți din raionul Orhei se înscrie exact în această sferă. Este un minimum pe care îl putem face pentru ca frații noștri să simtă că le suntem aproape nu doar cu vorbe frumoase, ci și cu fapte pe măsură”, a afirmat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18004085

img18004085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!