ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei luptătoare moldovene se vor bate pentru medalii la Europenele de cadete

16:01 | 17.05.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Luptătoarele moldovene de stil liber Irina Ringaci, Maria Leorda și Andrea Deleu vor lupta în seara zilei pentru a intra în posesia medaliilor de aur și bronz la Campionatul European de cadete, care se desfășoară la Skopje (Macedonia), relatează MOLDPRES.

Irina Ringaci (57 kg) și-a asigurat deja distincția de argint. Ea va lupta în finala categoriei cu Anna Szel (Ungaria) pentru a schimba argintul pe aur. Maria Leorda (43 kg) se va confrunta în meciul pentru locul trei cu Ana Cristescu (România), iar Andrea Deleu (65 kg) se va întâlni în disputa pentru un loc pe podiumul de premiere cu Nigar Mirzarada din Azerbaidjan.

”O medalie este deja asigurată. Șanse pentru a intra în posesia altor două distincții există. Este deja un succes. Toate aceste trei luptătoare au toate premisele să se afirme plenar pe viitor și la turneele rezervate junioarelor și chiar senioarelor”, astfel a comentat astăzi pentru agenție, redutabilul performer Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS, care actualmente activează profesor-antrenor în secția lupte feminine de la  Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv (LIRPS).

În preliminariile Campionatului European au mai evoluat Mihaela Samoil (49 kg), Viorica Topală (53 kg) și Tatiana Deleu (61 kg). Toate participantele la campionat sunt eleve la LIRPS și se pregătesc sub îndrumarea profesorului-antrenor Petru Chiper.

Cea mai bună luptătoare moldoveană de stil liber este Ludmila Cristea, multiplă premiantă la Campionatele Europene.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18004095

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!