ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Primăriei municipiului Chişinău

17:20 | 17.05.2018 Categorie: Comunicate

Începerea lucrărilor de reparaţie a Grădiniţelor nr. 145 şi nr. 26 din sectorul Buiucani

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat  astăzi Grădiniţele nr. 145 şi nr. 26 din sectorul Buiucani al capitalei. În aceste instituţii de educaţie timpurie, care beneficiază de grantul oferit de Guvernul României în valoare de câte un milion de lei fiecare, s-au început lucrările de reparaţie.

În cadrul Grădiniţei nr. 145 va fi reparat integral acoperişul, va fi renovat blocul alimentar și spălătoria, vor fi schimbate uşile şi ferestrele și achiziționată mobilă pentru necesitățile instituției. Valoarea totală a contractului este de 1,238 milioane lei.

De asemenea, în cadrul Grădiniței nr. 26 vor fi reparate spălătoria, blocuri sanitare, pavilionul din curte şi schimbate uşile şi ferestrele. Valoarea lucrărilor de reparație este de 1,503 milioane lei.

De menţionat că lucrările de renovare în aceste grădinițe se vor desfășura pe durata perioadei estivale. Diferenţa dintre valoarea grantului oferit de Guvernul României şi costul total al lucrărilor va fi acoperită din bugetul municipal.

În context, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a menţionat necesitatea asigurării calităţii lucrărilor de renovare. „Ne dorim să îmbunătăţim condiţiile în toate instituţiile de învăţământ din municipiu, dar şi imaginea sistemului educaţional în general”, a subliniat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!