ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 18 mai 2018

08:51 | 18.05.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip şi Comisarul European Corina Creţu vor susține o lecție publică pentru studenţii Academiei de Studii Economice, privind colaborarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Ora 10.00, Academia de Studii Economice a Moldovei.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va convoca în ședință Consiliul Național pentru Securitatea Circulației Rutiere, în noua componență. În cadrul ședinței va fi prezentat pachetul antialcool la volan. După ședință, premierul va susține declarații de presă.

Ora 12.00, Casa Guvernului, intrarea din str. Pușkin, et. I.

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării invită la inaugurarea „Zilei Internaționale a Muzeelor” și „Nopții Europene a Muzeelor”.

Ora 15.00, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

***

Comisia Electorală Centrală invită la acțiunea din cadrul campaniei “Democrația Contează!”.

Ora 15.00, Punctul de Trecere a Frontierei “Leușeni”.

***

Academia de Administrare Publică invită la Adunarea festivă consacrată aniversării a 25-a de la fondarea instituției.

Ora 10.00, AAP. sala 301, str. Ialoveni, 100.

***

Primăria Chișinău informează că viceprim-ministrul Republicii Moldova pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, va avea o întâlnire cu locuitorii municipiului.

Ora 11.00, Pretura sectorului Ciocana.

***

Primăria Chişinău invită reprezentanţii mass-media la prezentarea primului electrobuz ce va circula pe una din rutele municipale.

Ora 10.00, Parcul de troleibuze nr. 1 din Chişinău, str. Mitropolit Dosoftei, 146.

***

Asociația Presei Independente organizează conferința națională: ”Mass-media locală: Quo Vadis?”, la care se va discuta despre situația economică a presei locale și regionale, constrângerile existente și acțiunile care ar trebui întreprinse pentru excluderea acestora, starea pieței de publicitate la nivel local, experiențele pozitive de implementare a noilor tehnologii în presa locală etc.

Ora 9.30, Centrul “Summit” (sala “Barcelona”), mun. Chișinău, str. Tighina 49/3.

***

Automobil Club din Moldova invită la prezentarea proiectului “Un scăunel din inimă!” și lansarea platformei-web de donare a scaunelor auto pentru transportarea copiilor.

Ora 11.40, Hotelul Jolly Alon, etajul 2, str. Maria Cebotari 37.

***

Asociația Promo-LEX invită la prezentarea Raportului nr. 3 a Misiunii de Observare a Alegerilor Locale Noi din 20 mai 2018.

Ora 11.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 127.

***

Asociația Promo-LEX organizează la Chișinău a doua rundă de Dezbateri Publice Electorale.

Ora 17.00, Centrul Cultural „Odeon”, str. Mihai Eminescu 55.

***

Reprezentanți ai societății civile și experți invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Strategia de transport – proces falimentat”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Candidatul PSRM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, va susține o conferință: „Totalurile campaniei electorale a alegerilor din data de 20 mai 2018”.

Ora 9.30, oficiul PSRM, Columna 148/1.

***

În cadrul campaniei sociale eu aleg Moldova / я выбираю Молдову, Asociația pentru Dezvoltare Creativa invită la conferința motivațională „OAMENI și COMUNITĂȚI”.

Ora 18.00, Teatrul Național „Eugene Ionescu”.

***

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei invită la inaugurarea expoziției „Peisajul – spaţiu deschis către infinit (gravură, sec. XVI-XIX)”.

Ora 10.00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

La invitația premierului Pavel Filip, Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Creţu, va întreprinde, în perioada 17-19 mai, o vizită în Republica Moldova.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă, în perioada 17–18 mai a.c., la cea de-a 128-a Sesiune a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, care se desfășoară în orașul Elsinore din Danemarca.

***

Ministrul Apărării Eugen Sturza efectuează, în perioada 14-19 mai, o vizită oficială în Ţările Baltice.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!