ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

12:14 | 18.05.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul general de stat, Igor Șarov, a efectuat o vizită la Gimnaziul Săiți, r-nul Căușeni

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Secretarul general de stat, Igor Șarov, a întreprins ieri o vizită de lucru la Gimnaziul Săiți, raionul Căușeni, în care se derulează un proiect de reabilitare a clădirii. Pentru reparația capitală a blocului nr. 2 al instituției au fost alocate mijloace financiare în valoare de 5 milioane lei, dintre care jumătate reprezintă contribuția Consiliului raional Căușeni, iar cealaltă jumătate sunt oferiți de către Consiliul județean Dâmbovița, România. În prezent a fost schimbat acoperișul cu țigla metalică, lucrări care au costat 685 mii lei.

Oficialul a vizitat sălile de clasă, biblioteca și sala de festivități a gimnaziului. De asemenea, Igor Șarov a participat la discuții cu cadrele didactice și elevii instituției de învățământ.

„Datoria noastră, a tuturor, este să depunem eforturi pentru ca fiecare elev să aibă acces la educație de calitate. Este esențial ca procesul de predare-învățare să se desfășoare în instituții de învățământ dotate corespunzător, iar elevii și cadrele didactice să vină la școală cu plăcere. Vă felicit pentru eforturile depuse pentru modernizarea Gimnaziului Săiți, care au drept scop îmbunătățirea condițiilor educaționale și sanitare în instituție”, a declarat secretarul general de stat.

La rândul lor, cadrele didactice au salutat reformele inițiate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, îndeosebi măsurile întreprinse pentru eficientizarea și debirocratizarea învățământului general.

Totodată, cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor, oficialul a participat și la inaugurarea muzeului din satul Săiți – instituție indispensabilă pentru promovarea și păstrarea patrimoniului cultural local.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!