ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

12:41 | 18.05.2018 Categorie: Comunicate

Regatul Belgiei susţine agenda de reforme a Republicii Moldova

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Priorităţile agendei europene a Republicii Moldova, precum şi posibilităţile de sprijin din partea Belgiei în promovarea reformelor structurale au fost discutate în cadrul întrevederii secretarului de stat pentru integrare europeană Daniela Morari cu ambasadorul Regatului Belgiei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, Thomas Baekelandt, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău.

În cadrul discuţiilor, Daniela Morari a informat interlocutorul despre rezultatele celei de-a IV-a reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, priorităţile consolidării cooperării Republica Moldova – Uniunea Europeană, precum şi eforturile autorităţilor în implementarea prevederilor Acordului de Asociere.

De asemenea, oficialul moldovean a accentuat potenţialul consolidării cooperării în cadrul Parteneriatului Estic, necesitatea dezvoltării capacităţilor societăţii civile în susţinerea eforturilor de transformare a Republicii Moldova. În context, au fost abordate posibilităţile de preluare a experienţei şi expertizei Belgiei în sprijinirea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

La rândul său, ambasadorul Thomas Baekelandt a salutat progresele Republicii Moldova, exprimând disponibilitatea Belgiei de a continua susţinerea ţării noastre în avansarea agendei de reforme.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!