ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiţiei

14:56 | 18.05.2018 Categorie: Comunicate

Schimb de experiență în domeniul executării pedepselor între Georgia și Moldova

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, în cadrul vizitei curente la Tbilisi a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Executării Pedepselor, Probațiunii și Asistenței Juridice din Georgia, Kakha Kakhishvili. Cei doi oficiali au discutat despre prioritățile de reformare și procesele de modernizare în sectorul penitenciar și cel de probațiune din ambele state.

„Cooperarea dintre instituțiile noastre este importantă pentru reformarea și perfecționarea penitenciarelor din Moldova. Experiența de succes a Georgiei reprezintă o oportunitate deosebită pentru noi de a prelua cele mai bune practici și modele implementate de georgieni”, a afirmat Victoria Iftodi. Părțile au convenit asupra creării unui grup de lucru comun cu scopul de a eficientiza interacțiunea și schimbul de informații între ministere.

În anul 2016, Ministerul Justiției Republicii Moldova și Ministerul Executării Pedepselor, Probațiunii și Asistenței Juridice din Georgia au încheiat un memorandum de cooperare în domeniul probațiunii și sistemului penitenciar. În baza memorandumului, ministerele cooperează în domenii cum ar fi: reabilitarea și resocializarea persoanelor aflate în detenție, sistemul progresiv de executare a pedepselor.

Menționăm că, recent în Georgia, s-a reușit efectuarea schimbărilor cardinale și reformarea sistemelor penitenciar și de probațiune, fapt recunoscut de către partenerii externi și donatori, care au nominalizat statul Georgia drept un exemplu de urmat la acest capitol. În acest context, Victoria Iftodi a vizitat penitenciarul Rustavi, ce corespunde tuturor rigorilor tehnice și de infrastructură a unui penitenciar modern.

Reamintim, că ministrul Justiției, Victoria Iftodi, se află într-o vizită de lucru în Georgia în perioada 15-18 mai, la invitația Ministerului Justiției, Ministerului Corecțiilor și Curții Constituționale din Georgia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!