ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătoarele Irina Ringaci, Maria Leorda și Andrea Deleu au devenit premiante la Europenele de cadete

09:24 | 19.05.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Luptătoarele moldovene de stil liber Irina Ringaci, Maria Leorda și Andrea Deleu au urcat ieri pe podiumul de premiere la Campionatul European de cadete, care se desfășoară la Skopje (Macedonia), relatează MOLDPRES.

Irina Ringaci (57 kg) a intrat în posesia medaliei de argint. Ea i-a cedat cu scorul 0-2 în finala categoriei disputată cu Anna Szel (Ungaria). Maria Leorda (43 kg) a învins-o cu scorul 6-0 în meciul pentru distincția de bronz pe Ana Cristescu (România), iar Andrea Deleu (65 kg) a devansat-o cu scorul 8-2 în partida pentru bronz pe Nigar Mirzarada din Azerbaidjan.

”Este, indiscutabil, un succes. Îl felicit cu această ocazie pe antrenorul tinerelor performere, Petru Chiper. Le doresc să persevereze în continuare pentru a se afirma și la viitoarele turnee”, a declarat pentru agenție redutabilul performer Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS, care actualmente activează ca profesor-antrenor în secția lupte feminine de la  Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv (LIRPS).

Toate premiantele sunt eleve la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

În preliminariile Campionatului European au mai evoluat Mihaela Samoil (49 kg), Viorica Topală (53 kg) și Tatiana Deleu (61 kg). Cea mai bună luptătoare moldoveană de stil liber este Ludmila Cristea, multiplă premiantă la Campionatele Europene.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18004164

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!