ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului

09:13 | 19.05.2018 Categorie: Comunicate

Academia de Administrare Publică, la 25 de ani de activitate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Academia de Administrare Publică a marcat ieri 25 de ani de la fondare. Evenimentul a întrunit profesori şi absolvenţi ai instituției, personalități din mediul academic din ţară şi de peste hotare, reprezentanți ai autorităților și ai partenerilor de dezvoltare. 

Prezent la eveniment, secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ermurachi, a subliniat valoarea unică a instituţiei şi contribuţia acesteia la fortificarea serviciului public. „Putem afirma, cu certitudine, că problemele organizării, funcționării, reformării și modernizării administrației publice pot fi explorate mai bine cu participarea nemijlocită a corpului profesoral-didactic și a discipolilor Academiei de Administrare Publică”, a accentuat Adrian Ermurachi.  

De asemenea, în contextul amplei agende de reforme implementate de Executiv, a fost reiterată atenţia deosebită pe care Guvernul o acordă consolidării capacităţilor funcţionarilor, pentru elaborarea și implementarea unor politici publice calitative. 

Cu prilejul acestei aniversări, șapte colaboratori ai Academiei au primit diplome, în semn de recunoștință pentru activitatea îndelungată și contribuția semnificativă la promovarea imaginii instituției. 

Academia de Administrare Publică a fost fondată la 21 mai 1993. Până în prezent, 5500 de persoane au obținut aici studii superioare, postuniversitare şi de master, iar peste 40 mii de specialiști au absolvit cursuri de dezvoltare profesională. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!