ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

12:04 | 19.05.2018 Categorie: Comunicate

Chiril Gaburici, în vizită la Basarabeasca: Muncim pentru confortul cetățenilor noștri, care trebuie să aibă drumuri bune, servicii de calitate, locuri de muncă bine plătite

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru în raionul Basarabeasca, unde a discutat cu primarii localităților din raion, consilierii locali, agenții economici și cetățenii despre dificultățile pe care le au. Discuțiile s-au axat pe edificarea gării auto din Basarabeasca, necesitatea lansării curselor de transport interraional și optimizarea rutelor locale, ținând cont de numărul mic de călători, modernizarea infrastructurii, dar și pe acțiunile întreprinse pentru susținerea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii.

Chiril Gaburici a menționat că eforturile Ministerului Economiei și Infrastructurii sunt îndreptate spre îmbunătățirea mediului de afaceri și crearea unor condiții de activitate favorabile agenților economici. „Vă încurajez să aplicați la proiectele lansate de partenerii de dezvoltare și Guvern, pentru obținerea granturilor, care v-ar permite să lansați și să dezvoltați afaceri”, a reiterat oficialul.

Totodată, ministrul a informat că din luna iunie, va începe implementarea Ghișeului unic pentru eliberarea actelor permisive în toate raioanele. „Ghișeul unic înseamnă reducerea birocrației, mai puține cheltuieli și timp redus. De asemenea, vor fi deschise Centre Multifuncționale, care vor presta servicii publice oferite anterior de către cinci întreprinderi de stat: Registru, Camera Înregistrării de Stat, Cadastru, Serviciul Stare Civilă și Camera de Licențiere. Pentru solicitarea oricărui act, cetățeanul va prezenta doar buletinul de identitate”, a menționat Chiril Gaburici.

Referindu-se la deconectările frecvente de energie electrică, ministrul a menționat că va cere Inspectoratului Energetic de Stat să examineze situația și să vină cu măsurile care trebuie întreprinse pentru soluționarea acestei probleme. În context, ministrul a menționat că una dintre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii este sporirea securității energetice, diversificarea surselor de energie, promovarea energiei regenerabile.

De asemenea, Chiril Gaburici a făcut o scurtă prezentare a proiectelor lansate de Guvern și a reformele inițiate, printre care „Drumuri bune pentru Moldova” și „Prima Casă”. „Moldova nu este doar Chișinău, ci toate satele noastre. Muncim pentru confortul cetățenilor noștri, care trebuie să aibă drumuri bune, acces la apă potabilă și sisteme de canalizare, școli și grădinițe renovate, spitale dotate cu echipamentele necesare, servicii calitative, locuri de muncă bine plătite”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

La final, ministrul Chiril Gaburici a reiterat că Guvernul mizează în continuare pe un dialog deschis și constructiv cu autoritățile publice locale.

Chiril Gaburici a vizitat Remiza de vagoane Basarabeasca și a discutat cu angajații. De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a mers la postul vamal Basarabeasca, dar și la o fabrică de textile, cu peste 100 de angajați. Chiril Gaburici a discutat cu lucrătorii și conducerea întreprinderii, atât despre reformele economice, cât și despre acțiunile care trebuie întreprinse pentru a dubla volumul de producție și cifra de afaceri, pentru a majora salariile angajaților.  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!