ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

16:44 | 19.05.2018 Categorie: Comunicate

Ministrul Monica Babuc a participat la ,,Olympic Fest 2018”

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Astăzi, 19 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, s-a desfășurat tradiționala sărbătoare ,,Olympic Fest”, care consemnează ,,Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice”. Ediția din acest an este dedicată Jocurilor Olimpice de Tineret 2018, care vor avea loc în luna octombrie în Argentina, și are motto-ul: „Susține sportivii noștri la Buenos Aires!”.

La evenimentul organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) și Primăria Municipiului Chișinău au participat ministrul Monica Babuc, președintele CNOS, Nicolae Juravschi, membri ai cabinetului de miniștri, deputați, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, sportivi, elevi, studenți, părinți și copii.

Ministrul Monica Babuc a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia ,,Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice”. „A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, în luna lui ,,Florar”, să celebrăm sportul, care după cum spunea Nelson Mandela ,,are puterea de a schimba lumea”. Ar fi bine să preluăm acest mesaj ca pe o sursă de inspiraţie, care ar contribui la schimbarea în bine a societății. Astăzi este o zi a tuturor, indiferent de vârstă sau ocupație, este o zi în care ne-am reunit pentru a ne manifesta dragostea față de sport și valorile olimpice. Haideți să ne încurajăm familiile, prietenii, vecinii să se alăture și să includă sportul în viața lor, pentru că mișcarea și modul sănătos de viață este o condiție vitală pentru existența și dezvoltarea societății actuale. Dragi sportivi, vă mulțumim pentru munca titanică, abnegația și responsabilitatea de care dați dovadă, pentru că promovați frumusețea și diversitatea sportului. Vă urăm mult succes la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din acest an și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 și sunt sigură că veți da totul pentru a ne face mândri de performanțele dvs. Deopotrivă, exprim recunoștință și antrenorilor, medicilor, managerilor, arbitrilor, jurnaliștilor sportivi pentru dedicație și profesionalism”, a afirmat oficialul.

Sărbătoarea a demarat cu o paradă a elevilor școlilor sportive din subordinea MECC, urmată de ,,Cursa Olimpică” la care au participat toți doritorii, indiferent de vârstă și abilități sportive. De asemenea, participanții au avut ocazia să practice, alături de cei mai buni sportivi și antrenori de la 18 federații sportive, diverse probe, precum taekwondo, tenis, box, fotbal, handbal, badminton etc.

În Piață a fost amenajat și un ,,Orășel al Copiilor”, iar părinții și copiii au participat la diverse activități: Campionatul mamelor la alergat cu cărucioare, Campionatul bebelușilor care merg de-a bușilea, competiții de voley și basket, ,,Starturi vesele”, curse cu bicicleta și trotineta etc. Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă,la care participanții au câștigat premii.

De asemenea, ,,Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice” a fost sărbătorită și în teritoriu, în mai multe raioane și localități din țară fiind organizate un șir de acțiuni sportive.

Menționăm că ,,Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice” a fost instituită în conformitate cu Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 238 din 17.12.2015 și este marcată anual, în a treia zi de sâmbătă a lunii mai. Evenimentul are drept scop promovarea modului sănătos de viață și practicarea sportului la orice vârstă, precum și celebrarea valorilor olimpice: excelența, prietenia, diversitatea, respectul, solidaritatea, fair play-ul etc.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!