ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secțiile de votare din capitală și-au început activitatea în regim normal, susțin autoritățile electorale

07:59 | 20.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Secțiile de votare din capitală și-au început astăzi activitatea în regim normal, iar până la orele 8.00 la urnele de vot s-au prezentat peste 6 000 de alegători, transmite MOLDPRES.

Reprezentantul Consiliului electoral de circumscripție Chișinău a specificat, în cadrul unui briefing de presă, că nu au fost atestate incidente la deschiderea secțiilor de votare.

Potrivit informațiilor prezentate, în municipiul Chișinău, în listele de bază sunt incluși peste 631 mii de alegători, dintre care cei mai puțini sunt înscriși în sectorul Centru, iar cei mai mulți în sectorul Botanica al capitalei.

Astfel, în sectorul Botanica sunt înregistrați aproximativ 136 mii de alegători, Buiucani - 91 de mii, Centru - 71 de mii, Ciocana - 95 de mii, Râșcani - 117 mii și în suburbii - în total 119 mii de alegători.

Totodată, suburbia cu cei mai puțini alegători incluși în listele electorale este Condrița, iar cu cei mai mulți alegători - Durlești.

Rata de participare la vot este prezentată în timp real online.

Secțiile de votare au fost deschise la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Astăzi, au loc alegeri locale noi ale primarilor în șapte localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni (raionul Hâncești), comuna Volovița (raionul Soroca), comuna Jora de Mijloc (raionul Orhei) și comuna Pârliţa (raionul Ungheni).

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18004177

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!