ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip și-a exprimat votul în cadrul alegerilor locale noi din capitală

09:20 | 20.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip și-a exprimat astăzi votul în cadrul alegerilor locale noi din capitală, transmite MOLDPRES.

La urnele de vot, Premierul a venit împreună cu soția sa, Tatiana Filip.

În urma exercitării votului, șeful Cabinetului de miniștri a specificat că a votat pentru un primar care va munci pentru binele capitalei.

„Mă îngrijorează ceea ce se întâmplă în municipiul Chișinău, de aceea am votat pentru un edil care va munci la primărie și nu va folosi acest scrutin drept trambulină pentru alegerile parlamentare din toamnă", a spus Filip.

„Oamenii s-au săturat de declarații politice, de aceea ne dorim un primar al faptelor și acțiunilor. Vrem o capitală curată, cu o infrastructură bogată, servicii de calitate și fără lupte politice. Consider că cetățenii vor face alegerea corectă", a afirmat Pavel Filip.

În cursa electorală pentru conducerea capitalei participă 11 candidați. Este vorba de: Silvia Radu (candidat independent), Ion Ceban (PSRM), Constantin Codreanu (PUN), Andrei Năstase (PPDA, PAS, PLDM), Alexandr Roșco (Partidul Casa Noastră-Moldova), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Valeriu Munteanu (PL), Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist), Alexandra Can (Partidul Național Liberal), Maxim Braila (Partidul Popular) și Alexandru Mîțu (Partidul Ruso-Slavean din Moldova).

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18004180

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!