ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți candidați în cursa pentru conducerea capitalei și-au exprimat votul

11:21 | 20.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Mai mulți candidați în cursa pentru conducerea capitalei și-au exprimat astăzi votul, transmite MOLDPRES.

Aceștia susțin că au votat pentru dezvoltarea capitalei și au chemat cetățenii să participe la scrutin.

Candidatul comun din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Liberal Democrat din Moldova, Andrei Năstase, a specificat că a votat „pentru renaşterea oraşului”.

„Îmi doresc un oraş în care drepturile unei comunităţi sunt respectate și garantate. Mă refer la dreptul la o viaţă mai bună la noi acasă. Astăzi putem face un pas decisiv în direcţia unui oraş dezvoltat economic, sigur și curat”, a spus Năstase.

La rândul său, candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a menționat că a votat pentru un Chișinău european. „Alegerile sunt un eveniment prin care trebuie să fortificăm democrația din țara noastră. Astăzi, am votat pentru un Chișinău în care să putem trăi bine, pentru libertate, democrație, valori în care crede toată lumea și trebuie să existe și în Republica Moldova”, a afirmat Munteanu.

Totodată, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, a subliniat că și-a exprimat votul pentru un oraș mai frumos și mai amenajat. „Ne dorim ca în capitală să se simtă bine toți oamenii, indiferent de vârstă. Am venit la urnele de vot cu gânduri bune. Sunt foarte multe lucruri de schimbat în bine, de aceea îndemn cetățenii să iasă la vot”, a remarcat Ceban.

În cursa electorală pentru conducerea capitalei participă 11 candidați. Este vorba de: Silvia Radu (candidat independent), Ion Ceban (PSRM), Constantin Codreanu (PUN), Andrei Năstase (PPDA, PAS, PLDM), Alexandr Roșco (Partidul Casa Noastră-Moldova), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Valeriu Munteanu (PL), Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist), Alexandra Can (Partidul Național Liberal), Maxim Braila (Partidul Popular) și Alexandru Mîțu (Partidul Ruso-Slavean din Moldova).

Până la ora 11.00, la urnele de vot s-au prezentat aproximativ 58 de mii de chișinăuieni.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18004188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!