ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grecia a ajuns la un acord cu creditorii săi internaţionali privind pachetul de reforme

11:55 | 20.05.2018 Categorie: Externe

Atena, 20 mai. /MOLDPRES/. Comisia Europeană a anunţat sâmbătă că Grecia a ajuns la un acord cu creditorii săi internaţionali privind pachetul de reforme, comunică MOLDPRES cu referire la AGERPRES și AFP.

Atena urmează să prezinte reformele la întâlnirea Eurogrupului din 24 mai şi să le implementeze înaintea reuniunii din 21 iunie a miniştrilor de Finanţe din zona euro.

După opt ani în care a beneficiat de sprijin financiar internaţional în valoare de 260 de miliarde de euro, Grecia speră să pună capăt celui de-al treilea program de asistenţă financiară în data de 20 august 2018.

Deşi economia elenă este într-o situaţie mult mai bună decât la debutul crizei datoriilor, nivelul datoriei rămâne nesustenabil, la aproximativ 180% din PIB, cel mai ridicat nivel din zona euro.

"După atât de mulţi ani în care s-a confruntat cu dificultăţi, Grecia este în sfârşit în linie dreaptă", a afirmat comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici.

În ultimele zile, experţii Uniunii Europene (UE), Băncii Centrale Europene (BCE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-au întâlnit cu reprezentanţii Guvernului de la Atena și au discutat ultima revizuire a acordului de asistenţă, programul de privatizare, revizuirea administraţiei de stat şi dereglementarea pieţei energiei dominată de stat. 

(Editor M. Jantovan)

img18004192

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!