ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de luni, 21 mai 2018

09:09 | 21.05.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul organizează atelierul de lucru ”Cum să devin deputat”. 25 de tineri, membri ai Consiliului Național al elevilor din învățământul profesional tehnic vor fi încurajați de deputați să se implice în procesele politice și electorale.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președintele Parlamentului Andrian Candu va efectua o vizită de lucru la Sângerei, unde va discuta cu conducerea raioanelor Sângerei, Fălești și Telenești, cu agenții economici din cele trei raioane, precum și cu rezidenții Incubatorului de Afaceri de la Sângerei.

Ora 11.00, Consiliul raional Sângerei, str. Independenței, nr. 111. 

***

Va avea loc şedinţa operativă a serviciilor municipale.

Ora 08.30, Sala Rotundă a Primăriei.

***

În perioada 21-25 mai 2018, în premieră, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” se va desfăşura Laboratorul de Ştiinţe Bayer - proiect educaţional internaţional derulat în ţările Uniunii Europene, menit să demonstreze copiilor că ştiinţa poate fi distractivă, prin intermediul unor experimente atractive.

Ora 09.00, Blocul didactic central, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165, Sala roşie, et. 4.

***

În perioada 20-24 mai 2018 la Chișinău va avea loc Congresul Internațional Culturi Oleaginoase şi Proteice, organizat de către Asociaţia Ştiinţifică a Geneticienilor şi Amelioratorilor din Republica Moldova în colaborare cu Societatea Europeană de Cercetare în Ameliorarea Plantelor, în cadrul căruia vor fi abordate aspecte inovaționale privind dezvoltarea durabilă și valorificarea eficientă a resurselor genetice.

Ora 10.00, sala Azurie a AȘM, bd. Ștefan Cel Mare și Sfânt, 1. 

***

Asociația Promo-LEX vă invită la conferința de prezentare a rezultatelor preliminare ale numărării în paralel a voturilor pentru alegerile locale noi din 20 mai 2018.

Ora 11.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 127.

***

Valeriu Munteanu, va susține o conferință de presă.

Ora 12.00, sediul PL, str. N. Iorga, 15.

***

Agenția de inspectare și Restaurare a Monumentelor invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Colaborarea Franța-Moldova: un patrimoniu comun, obiective comune”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării împreună cu reprezentanții proiectului ”Reforma Structurală în Învățământul Profesional Tehnic în Republica Moldova”, implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ și finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare  lansează campania națională de informare „Înveți, Muncești, Câștigi!”, dedicată promovării unui concept inovativ în învățământul profesional tehnic destinat tinerilor din Moldova – Învățământul Dual.

Ora 15.00, Școala Profesională Orhei, str. 31 August 80, Orhei.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!