ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Silvia Radu a demisionat din funcția de primar general interimar al capitalei

11:51 | 21.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Silvia Radu a demisionat astăzi din funcția de primar general interimar al municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.

Aceasta a anunțat că a făcut demersurile oficiale pentru încheierea activității la Primăria municipiului Chișinău.

„Le mulțumesc tuturor colegilor cu care am muncit în aceste luni, uneori zi și noapte. A fost o experiență din care am învățat multe lucruri utile și în care am avut ocazia să cunosc mai bine locuitorii Chișinăului. Voi continua să sprijin modernizarea capitalei și în activitățile mele viitoare, cu tot ce voi putea. Mulțumesc chișinăuienilor care s-au prezentat la vot și le mulțumesc în mod special celor care mi-au acordat încredere prin votul lor”, a scris Silvia Radu pe o rețea de socializare.

„Îmi doresc foarte mult ca lucrurile să înceapă să se schimbe cu adevărat în Chișinău, pentru asta am candidat și pentru asta am muncit în cele cinci luni ca primar interimar. Cetățenii trebuie să ceară viitorului primar să muncească pentru oraș și să lase politica la o parte, doar așa vom avea parte de schimbări reale în oraș. Vă spun cu certitudine că se pot face lucruri bune pentru oraș, dacă există voință și implicare din partea primarului”, a afirmat Silvia Radu.

Înainte de a se iniția în campania electorală pentru alegerile locale noi, Silvia Radu a prezentat o cerere prin care s-a suspendat din funcția de primar general interimar. Mandatul interimar a fost preluat de către viceprimarul Ruslan Codreanu.

La alegerile locale noi din capitală, Ion Ceban a obținut 40,97%, Andrei Năstase – 32,12%, iar Silvia Radu (candidat independent) – 17,65% din voturile alegătorilor.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18004219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!