ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

15:56 | 21.05.2018 Categorie: Comunicate

Ambasada Republicii Moldova la Sofia și Primăria Mladost-Sofia au finalizat campania de colectare a cărților pentru etnicii bulgari din țara noastră

Roma, 21 mai. /MOLDPRES/. În preajma Sărbătorii Scrisului slavon, iluminismului și culturii bulgare, a fost finalizată prima parte a acțiunii de caritate, inițiată de Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria și Primăria Mladost-Sofia, în cadrul căreia au fost adunate sute de cărți în limba bulgară pentru vorbitorii acestei limbi din țara noastră.

În cadrul unui eveniment organizat în incinta misiunii diplomatice, ambasadorul Ștefan Gorda și primarul-interimar al Mladost-Sofia, Rumen Rusev, au exprimat recunoștință și sincere mulțumiri locuitorilor sectorului Mladost, care au participat la această extraordinară demonstrație a spiritului civic, prieteniei și culturii, solidarității care leagă popoarele țărilor noastre, și pentru sprijinul generos oferit pentru dezvoltarea culturii etniei bulgare din Moldova.

Acțiunea de colectare a cărților a demarat acum câteva luni, în cadrul ei mulți cetățeni bulgari au donat cărți din colecțiile personale, urmând ca ambasada să le transporte în Moldova și să le distribuie școlilor și bibliotecilor din localitățile locuite compact de etnicii bulgari.

Cooperarea dintre Ambasadă și Mladost-Sofia s-a materializat prin desfășurarea sărbătorii Mărțișorului, la începutul primăverii, și acum continuă cu acțiunea de colectare a cărților pentru etnicii bulgari din Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!